Fivaldi on taloushallinnon kätevä ja monipuolinen työkalu

Tilitoimistojen työnkuva on ajan myötä muuttunut. Kirjanpidon ja muiden perustehtävien tulee onnistua mahdollisimman sujuvasti, jotta kaikelle muulle jää riittävästi aikaa. Kotimainen Fivaldi on mukautuvainen taloushallinto-ohjelmisto, jolla saa palveltua joustavasti erilaisia asiakkaita.

Vuonna 2003 perustettu MakCent Ky tarjoaa kaikkia taloushallinnon palveluja, kuten kirjanpitoa, kustannuslaskentaa ja veroneuvontaa. Yritys hoitaa tarpeen mukaan asiakkaan koko taloushallinnon tai osia siitä. MakCentin perustaja Marita Kunnari palvelee itse melkein jokaista yrityksen noin 150:tä asiakasta, joten ohjelmiston käytettävyys on hänelle olennaista.

– On tärkeää, ettei taloushallinto-ohjelmistoon mene ylimääräistä aikaa. Sen täytyy toimia hyvin, jotta pystyy tehokkaasti hoitamaan tällaisen asiakasmäärän yksin.

Kunnari kertoo oman alansa muuttuneen vuosien saatossa merkittävästi. Konsultoinnin merkitys ja siihen menevä aika on kasvanut, kun taas varsinainen kirjanpito on yhä pienempi osa tilitoimiston arkea.

– Se on tosi pieni verrattuna aiempaan. Suurin osa on neuvontaa ja muuta kuin sitä perinteistä kirjanpitoa. Sehän ei tarkoita, että ohjelmiston merkitys vähenisi, vaan se nimenomaan korostuu. Kirjanpito pitää saada tehokkaasti tehtyä, jotta aikaa jää muuhunkin.

Kaikki samassa paketissa

Kunnari kehuu Fivaldissa sitä, kuinka sukkelasti sähköinen taloushallinto sillä onnistuu. Tämä olikin hänen yritykselleen merkittävin syy siirtyä järjestelmän käyttöön.

– Työt eivät ruuhkaannu, koska ne jakautuvat tasaisesti kirjanpidon ollessa aina ajan tasalla ja sähköisten systeemien toimiessa. Laskut tulevat joka päivä, ja ne kirjataan ja maksetaan päivittäin.

MakCent palvelee niin digitaalisesti kuin perinteisinkin menetelmin taloushallinnostaan huolehtivia asiakkaita. Fivaldissa on kattavat sähköiset toiminnot, mutta paperilla olevan tiedon käsittely on sillä niin ikään näppärää. Kunnari pitää ohjelmiston merkittävänä hyötynä sitä, kuinka hyvin se taipuu erilaisiin tehtäviin ja työtapoihin.

– Fivaldilla pystyy hoitamaan ihan kaikenlaisia asiakkaita. Kaikki sähköiset toiminnot palkanlaskennasta marginaaliverotukseen ovat siellä. Myös näitä paperiasiakkaita, joita vielä on ja tulee vielä olemaan, on tosi näppärä hoitaa Fivaldilla. Ei tarvita todellakaan mitään muuta ohjelmistoa tähän rinnalle.

Pehmeä lasku uuteen

Kun asiat on totuttu tekemään tietyllä tavalla, kynnys mukautua uuteen voi olla korkea. Fivaldia on käytetty MakCentillä nyt kuusi vuotta, ja Kunnari on nähnyt sinä aikana selvän muutoksen asiakkaidensa suhtautumisessa. Fivaldi mahdollistaa mutkattoman siirtymisen sähköiseen taloushallintoon yrityksen toiminnan tehostamiseksi.

– Aluksi ei haluttu ottaa tätä sähköistä järjestelmää käyttöön, koska pelättiin muutosta ja pelättiin, ettei osata käyttää sitä. Nyt viimeisen vuoden, parin aikana tosi moni asiakas on ottanut tämän käyttöön, ja kaikki ovat olleet kyllä tosi tyytyväisiä. Ei tarvitse enää postitella paperiversioita kirjekuoressa.

Fivaldi on Kunnarin mukaan monipuolinen ja helppokäyttöinen niin tilitoimistolle kuin sen asiakkaillekin, ja hän näkee ohjelmiston sopivan monenlaisille yrityksille. Fivaldin sovellustuki saa Kunnarilta sekin kiitettävän arvosanan, sillä kysymyksiin vastataan viiveettä ja mahdolliset ongelmat ratkaistaan nopeasti.

– Fivaldia voin suositella pienille ja miksei isommillekin tilitoimistoille. Varsinkin pienemmille tilitoimistoille se riittää ainoaksi ohjelmistoksi, koska sillä voi tehdä aivan kaiken.

Haluatko tutustua Fivaldi-taloushallintoon?

 Varaa maksuton etäesittely sinulle sopivana ajankohtana.