Fivaldin tuotekehitys

Osallistu Fivaldin pienkehitykseen antamalla palautetta ja äänestämällä kehityskohteita

2 min luku | 4.9.2024

Fivaldi on ollut suomalaisten tilitoimistojen avaintyökaluja jo vuosikymmenten ajan, ja se on vuosien saatossa kehittynyt ja uudistunut paljon. Fivaldin kehitykselle on olemassa selkeä roadmap, jonka mukaan ohjelmiston kehitysaskeleita suunnitellaan ja toteutetaan. 

Harva kuitenkaan tietää, että suurten kehitysloikkien rinnalla Fivaldissa tapahtuu jatkuvasti myös ketterää pienkehitystä, joka tuo uusia toiminnallisuuksia käyttäjille, ja esimerkiksi poistaa arkea vaikeuttavia ylimääräisiä napinpainalluksia tai siirtymiä näkymästä toiseen. 

Nyt selviää, miten asiat päätyvät Fivaldin pienkehityslistalle, ja miten prosessi toimii. Asiaa avaa Fivaldin pienkehitystiimin vetäjä Reijo Lindroos

Sovellustuki kerää kehitysideat, kehitystiimi tutkii ja jalostaa

Fivaldin pienkehitysehdotuksia kerätään käyttäjiltä sovellustukea ja muita palautekanavia pitkin. Voisikin sanoa, että siinä missä tuoteroadmap katsoo koko toimialan kehitystä ja kehittää Fivaldia vastaamaan tulevaisuuden tarpeisiin, keskittyy pienkehitys kuuntelemaan käyttäjiä ja kehittämään olemassa olevia ominaisuuksia ja toimintoja paremmiksi.

– Sovellustuen lisäksi kehitysehdotuksia ja -ideoita haetaan myös Fivaldin sisällä toteutettavilla kyselyillä, sekä asiakashaastatteluissa ja erilaisissa keskusteluissa, Lindroos kuvaa.

Kehitystiimi ottaa toiveita ja ideoita talteen, ja arvioi eri tehtäviin tarvittavat resurssit ja aikataulut. 

Käyttäjien ääni kuuluu myös tehtävien priorisoinnissa

Kun kehitystiimi on muodostanut saamistaan toiveista ja palautteista erilaisia tehtäviä, on tietysti päätettävä, mitkä niistä toteutetaan ensimmäisenä, ja mitkä jäävät odottamaan omaa vuoroaan. Tärkeysjärjestyksen löytämiseen on käytössä äänestys, jossa jokainen Fivaldin käyttäjä voi anonyymisti kertoa, mitkä ominaisuudet olisivat prioriteettilistan korkeimmilla sijoilla.

– Äänestys on meille tärkeä vaihe, koska sen avulla varmistamme että teemme asioita, joista on iloa ja hyötyä mahdollisimman suurelle Fivaldin käyttäjäjoukolle, kertoo Lindroos.

Äänestykseen etenevät ideat ja kehitysehdotukset ovat käyneet jo tiimin työpöydällä, joten niihin tarvittavat resurssit ovat jo tiedossa; kehitystiimi siis tietää pystyvänsä ne järkevässä aikataulussa myös toteuttamaan. 

Esikarsinta on siis suoritettu, ja jatkoon menijöiden järjestyksestä päättävät Fivaldin käyttäjät. 

Pienkehityksen aikajänne on muutamia kuukausia

Kuinka kauan kestää Fivaldin pienkehityshankkeen matka toiveesta toteutukseen? Se riippuu tietysti siitä, mistä ominaisuudesta on kyse, ja millaista osaamista sen tekemiseen tarvitaan. 

– Esimerkiksi käyttöliittymään tai visuaalisuuteen liittyvät muutokset voivat olla nopeampia, kun taas prosesseihin liittyvät asiat voivat edellyttää enemmän aikaa – jo siksikin, että niiden testaamisessa saatamme tarvita tarkempaa kirjanpito-osaamista ydintiimin ulkopuolelta.

Millaisia terveisiä pienkehitystiimi lähettää Fivaldin käyttäjille? 

– Kannattaa osallistua, etenkin tutustumalla kehityshankkeisiin ja äänestämällä. Nämä ovat juuri niitä kohtia, joissa pienellä muutoksella voi saada aikaan ison hyödyn, ja haluaisimmekin että mahdollisimman moni käyttäjä pääsee vaikuttamaan siihen, mitä ohjelmistossa tapahtuu!

Mitä otamme työn alle seuraavaksi? Siirry Fivaldin pienkehitysäänestykseen tästä >>

Fivaldi

Fivaldi on taloushallinto-ohjelma tilitoimistoille ja pk-yrityksille. Fivaldi tarjoaa taloushallinnon digitaaliset työkalut pienillekin yrityksille, helposti ja kustannustehokkaasti.