Visma Scanner

Fivaldin kuittisovellus tehostaa kirjanpitäjän työtä

2 min luku | 8.9.2022

Kirjanpitäjä, turhauttaako ainainen kuittirumba? Fivaldin kuittisovellus Visma Scanner tehostaa työtäsi ja helpottaa myös asiakkaidesi arkea.

Sähköinen taloushallinto, sähköinen palkkalaskelma, sähköinen kuittienhallinta. Sähköisyyttä ovista ja ikkunoista, mutta mitä sillä loppujen lopuksi tarkoitetaan? Suoraviivainen vastaus on, että tieto ei enää liiku paperilla, vaan verkossa. Tämä vastaus ei kuitenkaan usein ole se, mitä vaikkapa me ohjelmistotoimijat tarkoitamme ja tavoittelemme, kun puhumme sähköisyydestä. Sähköisyydellä haluamme kirjanpitäjän arkeen jotain paljon tärkeämpää – tehokkuutta. Samaa lopputulosta pienemmällä vaivalla. 

Tehokkuutta ei siis ole se, että samat vaiheet, jotka ennen tehtiin paperilla, tehdään nyt tietokoneella – vaikka nämäkin ratkaisut ovat sähköisiä. Kun pohditaan esimerkiksi kuitin matkaa kassakoneesta kirjanpitoon, on olemassa sähköisiä ratkaisuja, jotka eivät merkittävästi vähennä kirjanpitäjän tai tilitoimiston asiakkaan vaivaa. Verrataan hieman karrikoidusti kolmea tilannetta:

Yllä olevista tilanteista sähköisessä säästetään asiakkaan kävelyaskeleita, mutta ei sinun, kirjanpitäjän, työvaiheita. Usein eteen tulee monelle tuttu tilanne, jossa kuitteja tulee joka tuutista, esimerkiksi WhatsAppilla, sähköpostilla ja paperisena, joten työpäivä pirstaloituu eri kanavia päivystäessä.

Vastauksena tähän ongelmaan olemme julkaisseet Visma Fivaldin kanssa yhteensopivan kuittisovelluksen, Visma Scannerin. Kirjanpitäjänä työsi nopeutuu merkittävästi, kun yksi työvaihe poistuu täysin – pikkukuitteja ei enää tarvitse manuaalisesti syöttää ohjelmistoon, sillä kuitin tiedot siirtyvät asiakkailtasi suoraan Fivaldin Kuittienhallintaan.

Kuittisovellus osaa tunnistaa kuitista automaattisesti tietoja, kuten päivämäärän ja kokonaissumman, ja täyttää ne valmiiksi. Kun asiakas kuvaa kuitit heti kulun synnyttyä, siirtyvät ne suoraan suoraan Fivaldiin – eli ei enää kadonneiden kuittien metsästystä!

Sinun aikaasi säästyy merkittävästi, mutta Scanneria on helppo suositella myös asiakkaillesi. Sovellus on suoraviivainen ja nopea käyttää, joten myös asiakkaidesi arki helpottuu. Kirjanpidon raportitkin antavat ajankohtaisemman kuvan yrityksen taloudellisesta tilanteesta, kun kulut kirjataan reaaliaikaisesti.

Lue lisää kuittisovellus Visma Scannerista

Mira  Ala-Kantti

Mira Ala-Kantti toimii Fivaldin tuotepäällikkönä.