Visma Scanner

Visma Scanner -kuittiskanneri auttaa eroon kuittirumbasta

2 min luku | 27.9.2022
Visma Kuittiscanneri

Toimita yrityksesi kuitit sekunneissa kirjanpitäjällesi Visma Scannerilla.

Ärsyttääkö kuittirumba? Kuittisovellus auttaa toimittamaan ostokuitit nopeasti, turvallisesti ja helposti kirjanpitoon!

Jokaisen yrityksen arjessa syntyy silloin tällöin kuluja, joista pitäisi saada toimitettua kuitit kirjanpitäjälle. Perinteinen paperikuitti päätyy helposti lompakon tai taskun pohjalle, jossa rypistyneitä ja haalistuneita lappusia on vaikea tulkita – jai kadonneita kuitteja raskas metsästää kirjanpitoon. 

Kuittien metsästysoperaation jälkeen tositteet toimitetaan tilitoimistoon, ja kirjanpitäjän kallisarvoista työaikaa käytetään siihen, että kulu kirjataan kirjanpitoon ja tosite tallennetaan joko sähköiseen arkistoon tai perinteisemmin kansioon tai mappiin. 

Kuittirallin voi nykyään onneksi hoitaa myös helposti. Miksi et säästäisi itseltäsi ja kirjanpitäjältäsi sekä vaivaa että aikaa Visma Scannerilla, jolla voit lyhdentää kuittien kanssa käytetyn ajan sekunteihin?

Mikä on kuittisovellus ja mihin sitä tarvitaan?

Kuittisovellus tai kuittiskanneri on nimensä mukaisesti älypuhelimella käytettävä sovellus, jonka avulla paperikuitit kuvataan talteen ja toimitetaan kirjanpitoon. Tiedot kulkevat digitaalisesti, eikä paperikuitteja tarvitse kaivella työpöydän laatikoista tai taskunpohjalta. 

Skannerin kautta lähettetty kuitti pysyy tallessa taloushallinto-ohjelmassa, mistä se löytyy myös tarvittaessa helposti tarkistettavaksi. Toisin kuin esimerkiksi verkkolevylle, Dropboxiin tai muuhun “yleispilvipalveluun” tallennettu kuitti, säilyy skannerin kautta ohjelmistoon lähetetty ostokuitti myös tietoturvallisesti.

Nykyaikaiset kuittiskannerit osaavat myös lukea kuitin tiedot suoraan valokuvasta. Summia ja tietoja ei tarvitse siis erikseen näpytellä kuitin lähetyksen yhteydessä, vaan skanneri nappaa ostoksen tiedot talteen automaattisesti, ja välittää ne kirjanpito-ohjelmaan. 

Mikä on Visma Scanner -kuittiskanneri?

Visma Scanner on nimenomaan Visman kirjanpito- ja taloushallinto-ohjelmistojen kanssa käytettäväksi suunniteltu ja kehitetty kuittiskanneri. Sen avulla saat kuitit ja kuitin tiedot lähetettyä napin painalluksella suoraan kirjanpitäjällesi, missä ja milloin vain.

Scannerin käyttö on helppoa ja nopeaa:

  • Avaa puhelimessa Scannerin kameranäkymä
  • Napsaise kuitista kuva ja paina ”lähetä”
  • Sen lisäksi, että lähetät kirjanpitäjällesi kuvan kuitista, osaa Scannerin koneluku tulkita kuitista tarvittavat tiedot – se siis poistaa käsityötä sekä sinulta että kirjanpitäjältäsi.
  • Halutessasi voit toki myös kertoa sovelluksen kautta kirjanpitäjällesi kuitista lisätietoja, kuten kululajin tai muita tietoja. 

Scanner on yhdistetty Suomen käytetyimpään taloushallintaohjelmistoon Fivaldiin, joten Fivaldia käyttävä kirjanpitäjäsi saa kuitin suoraan ohjelmaan ilman manuaalista naputtelua. 

Kuitit pysyvät Scannerissa tallessa, ja kuvat siirtyvät automaattisesti Fivaldin sähköiseen arkistoon, kun kirjanpitäjäsi on käsitellyt kulun.

Mikä parasta, saat tarkempaa ja ajankohtaisempaa tietoa yrityksesi taloustilanteesta, kun lähetät kuitit heti kulun synnyttyä kirjanpitoon – yrityksesi kirjanpito on ajan tasalla, eikä kuukauden kuluja tarvitse ynnäillä enää kuun päätteeksi. 

Miten saan Visma Scannerin käyttööni?

Saat Visma Scannerin käyttöösi ottamalla yhteyttä omaan tilitoimistoosi ja kysymällä ratkaisusta kirjanpitäjältäsi. Jos taas haluat kuulla meiltä lisää Scannerista tai hoidat taloushallintosi ilman tilitoimistoa, ota meihin yhteyttä!

Lopeta paperisten kuittien pyörittely ja siirrä kuitit näppärästi suoraan kirjanpitäjällesi Fivaldiin.

Tutustu Visma Scanneriin

Mira  Ala-Kantti

Mira Ala-Kantti toimii Fivaldin tuotepäällikkönä.